Community Church

Tartalomjegyzék
események - hírek napra készen
2023 ÚJÉV -JANUÁR
ÓÉV 2022
2022 advent
2022 advent
FELSŐ MAROS-MENTE NŐSZÖVETSÉGI KONFERENCIA
PALKÓ Attila 100 éve született
2022 őszi események - ESPERESI VIZITÁCIÓ, TEMPLOMSZENTELÉS - IDŐSEK VASÁRNAPJA
TÁBORI HÍREK
TEMPLOMJAVÍTÁS 2022
2015 december
FELÚJÍTOTT TANTERMEK A BGA Zrt. TÁMOGATÁSÁVAL
2015 szeptember-október
EZEK TORTÉNTEK
2015 ÚJÉVI GONDOLATOK
2014 ADVENT - KARÁCSONY
ÖREGEK VASÁRNAPJA NOVEMBER 27 ÉS ADVENT KEZDETE
ÖSSZEFOGLALÓ
100 éves születésnap
Kortárstalálkozók 2014
ISKOLAKEZDÉS 2014
PÜNKÖSD - ÚJ TERÍTOK A TEMPLOMUNKBAN
ÍRÓ OLVASÓ TALÁLKOZÓ Dr. VERESS ALBERTTEL, ORVOSI SZAKÍRÓVAL
A DUNA TV ISTENTISZTELETET KÖZVETÍT MAGYARÓRÓL
KONFIRMÁLÁS 2014
FEBRUÁR 2014 - JANUÁR 2014
HALOTTAK NAPJÁRA 2013 NOVEMBER HAVA
OKTÓBER 06 VÉRTANUK NAPJA 2013
KORTÁRSTALÁLKOZÓ 2013
Idosek vasárnapja Magyarón 2013
Ifjúsági találkozó Magyarón és a Lókodi kirándulás
Felhívások - közlemények
Minden oldal



2022 ESEMÉNYEIRŐL DECEMBER - ADVENT III. VASÁRNAPJA


Advent harmadik vasárnapján történt

Konfirmandusaink által ismét gyertyát gyújtottunk, immár a harmadikat, istentisztelet után pedig könyvbemútatóra került sor.

Könyvbemutató a Nimród házban

II. Veress Albert EMLÉKEIM MOZAIKJA - Töprengő elme című könyvét ismerhették meg a magyarói gyülekezetnek azon tagjai, akik az istentiszteletet követően eljöttek a bemutatóra. Varga Gyöngyi tanárnő mutatta be a könyvet és szerzőjét, akinek elmondása szerint most úgy ismerhettük meg a szerzőt e könyve alapján, mint aki "egy sokféle tálentummal megáldott szerző kamatoztatta tálentumait" . A könyv 2021-ben jelent meg, derűs, színes, lendületes, miközben az emberi élet értelmének a kérdéseit is tárgyalja. Témaköröket olvashatunk: magán és családélet, orvostudományi munkák, kutatások eredményei, konferenciák, betegségek ismertetése, levelezések, közösségért való tevékenységek, gondos szaktudományi írások, elmevillanások, stb. A könyv egy vallomás egy gazdag életútról.

A szerző egyik vallomását emelném ki, mely elhangzott a hallgatóság felé: "Nevetés nélkül lehet, de nem érdemes élni."

 

A lelkésznő a következő igei üzenettel köszöntötte: "Az Úrtól való szövétnek az ember lelke, aki megvizsgálja a szívnek minden rejtekét. Az ifjúkor ékessége az ő erejük, és a véneknek dísze az ősz haj."/péld 20,27.29/ Hangsúlyozta, hogy olyan EMLÉKMOZAIKOK a könyv írásai, melyek nem hordoznak azonos formát, sem színt, sem alakot, sem sűrűséget, de az emlékek továbbgondolásával együtt egy biztonságos alapot tesznek ki, melynek értéke, értelme és szépsége van. A megszerzett tudás, az orvosi szakma és hivatás tapasztalatai, az elért célok örömei, a vívódások eredményei, stb., mind megtalálhatók, igaz sokszor első olvasásra a meg nem értett gondolatok újra átolvasásra, átgondolásra késztetve. Formálnak, adnak hozzá ahhoz, ami sajátosan a miénk. Ám egy igazi könyv ilyen! Újra és újra azt kéri: vegyél a kezedbe.


A könyvből kapható még a lelkészi hivatalban.

ADVENT HARMADIK VASÁRNAPJÁNAK DÉLUTÁNJÁN KÓRUSUNK RÉSZT VETT A MAGYARRÉGENI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG
ÁLTAL MEGSZERVEZETT ADVENTI KÓRUSTALÁLKOZÓN.



Köszönjük a kórustagoknak, hogy idejükből áldoztak erre az alkalomra is, ahol jó volt a többi 7 kórus mellett a karácsony igéjére és ajándékára: JÉZUS KRISZTUSra gondolni, hálát adni Istennek.
Három karácsonyi éneket énekeltünk. Istené legyen a dicsőség.

Az alkalmon egyházmegyénk esperese, Nt. Veress Róbert gernyeszegi lelkipásztor hirdette az igét, aki azzal az üzenettel fordult a kórusok felé, hogy jó énekelni, és fontos az is, hogy új éneket zengjen a lélek Istennek.


Együtt lenni kórusoknak nemcsak közösségi alkalom, nemcsak beszélgetési alkalom, hanem az ismerkedés és a tanulási folyamatnak is része.