Community Church

Tartalomjegyzék
események - hírek napra készen
2023 ÚJÉV -JANUÁR
ÓÉV 2022
2022 advent
2022 advent
FELSŐ MAROS-MENTE NŐSZÖVETSÉGI KONFERENCIA
PALKÓ Attila 100 éve született
2022 őszi események - ESPERESI VIZITÁCIÓ, TEMPLOMSZENTELÉS - IDŐSEK VASÁRNAPJA
TÁBORI HÍREK
TEMPLOMJAVÍTÁS 2022
2015 december
FELÚJÍTOTT TANTERMEK A BGA Zrt. TÁMOGATÁSÁVAL
2015 szeptember-október
EZEK TORTÉNTEK
2015 ÚJÉVI GONDOLATOK
2014 ADVENT - KARÁCSONY
ÖREGEK VASÁRNAPJA NOVEMBER 27 ÉS ADVENT KEZDETE
ÖSSZEFOGLALÓ
100 éves születésnap
Kortárstalálkozók 2014
ISKOLAKEZDÉS 2014
PÜNKÖSD - ÚJ TERÍTOK A TEMPLOMUNKBAN
ÍRÓ OLVASÓ TALÁLKOZÓ Dr. VERESS ALBERTTEL, ORVOSI SZAKÍRÓVAL
A DUNA TV ISTENTISZTELETET KÖZVETÍT MAGYARÓRÓL
KONFIRMÁLÁS 2014
FEBRUÁR 2014 - JANUÁR 2014
HALOTTAK NAPJÁRA 2013 NOVEMBER HAVA
OKTÓBER 06 VÉRTANUK NAPJA 2013
KORTÁRSTALÁLKOZÓ 2013
Idosek vasárnapja Magyarón 2013
Ifjúsági találkozó Magyarón és a Lókodi kirándulás
Felhívások - közlemények
Minden oldal


2013  szeptember 7-én  elso alkalommal megszerveztük  Magyarón a Görgényi Egyházmegye Ifjúsági Találkozóját. Találkoztunk szombaton délelott 10 órától a templomban.


A Magyarói Reformátusok Találkozója után egy héttel, szeptember 07-én ismét zajosabb lett a templomkert, de most már az egyházmegyénk fiatal IKÉ-seinek hangjától. Magyarón rendeztük meg a folyó évi ifjúsági találkozót, amelyen Barticel Kis Krisztián maroshévízi református lelkipásztor hirdette Isten Igéjét a Jn 12, 20-21 alapján: „Néhány görög is vala azok között, a kik felmenének, hogy imádkozzanak az ünnepen: ezek azért a galileai Bethsaidából való Filephez menének, és kérék ot, mondván: Uram, látni akarjuk a Jézust.” Eloadást tartott Szász Tibor felsosófalvi református lelkipásztor . Az eloadás címe: „Vizitelés az Úr Istennél”. Többek között elhangzott az eloadásban, hogy a vallás nem kényszervizit, nem a stresszrol és ennek feloldásáról szól, mert a mi megjelenésünk Istennél öröm, békesség, hálaadás és nem kényszer, stressz, illetve ciki. Nagy kérdése az eloadásnak: hogyan menedzseljük kapcsolatainkat Istennel!? – mert minden ilyen kapcsolatban fontos tudni: mit gondol Isten rólam. Isten gondolata: szeretet. Az egyház ezt a szeretetet képviseli a fiatalok felé. Tudnia kell a fiatalnak is, hogy az egyházban, kinek feje a Krisztus, senki sem akar becsapni senkit. Végül tanácsként hangzott el: ne engedjétek magatokat megvezetni, mert Istent nem lehet megfigurázni. Jobb fiatalon megújulni, magunkat Jézus mellett még fiatalon elkötelezni.

Egyházmegyénk ifjúsági eloadója: Tamás Ottó, szászrégeni lelkipásztor is köszöntötte az ifjakat és az ifjúságot érdeklo jövendo tervekrol beszélt. E találkozón a szászrégeni „Sófár” egyházi együttes is közremuködött énektanítási szolgálatával, melyet már de. 10 órától megkezdett és az eloadások után teljes odaadással és szeretettel, immár az ifjak felkérésére folytatott.

A résztvevok a következok voltak: Szászrégen: 11 személy, Marosvécs: 8 személy, Beresztelke: 6 személy, Sáromberke: 15 személy, Sárpatak : 12 személy, Alsóbölkény: 5 személy, Körtvélyfája: 5 személy, Póka: 5 személy, Holtmaros: 4 személy, Maroshévíz: 24 személy, Magyaró: 14 személy. Összesen 110 személy vett részt ezen a találkozón.

Szász Adorján ifisünk a fiatalok köszöntésére verset fogalmazott, melynek sorait szeretettel ajánljuk figyelemre: „Új nap, új kezdet, /Gyujtsük össze a lelkeket, /Gyenge, elkóborolt lelkek, /Üres, tehetetlen testek. /Ilyenek vagyunk, ha hit nélkül élünk, /Ha Isten szeretete nélkül kelünk. / E nap, melyen összegyultünk ifjak, /Szálljunk magasba, mint a madarak. /Dicsérjük az Urat, /Boldogságot, szeretetet csak O nyújthat. /Köszöntünk mindenkit e csodálatos találkozón, /Tegyük értékessé ez alkalmat, /Hogy e nap örökre a szívünkben maradjon!” - Szász Adorján: Köszöntjük…

Szolgálatot vállalt itt is a magyarói noszövetség, akik szeretettel és odaadással készítették el a szeretetvendégség finom falatjait, melyeket a már komoly odafigyeléssel elfogadott lelki eledel után, jóízuen elfogyasztották.

Hisszük ennek a napnak is megvolt a rendeltetése, hordozott áldást mindazok részére akik itt voltak, a sok szép ének megmozgatta a szíveket és az eloadás sok tanító gondolata meghozza majd gyümölcsét a maga idejében.

Hála legyen a mindenható Istennek, hogy együtt lehettünk e találkozón Isten dicsoségére.

Az ezt követo felperdült eseményeket lezárás végett, szeptember 11-13 között a magyarói ifisek kirándulással koronázták meg. Az Udvarhely melletti Lókodon, a tavaly után immár az idén is kipihenhették a „vakáció fáradalmait”, ahol hisszük feltöltodtek az újabb kihívásokra, melyeket a gyors lépésekkel közeledo tanév eléjük bocsát. A szabadido programok, a beszélgetések, az együtt játszás öröme, az Efézus 4,1-3.17-32 / „Kérlek…,hogy járjatok úgy, mint illik elhívatásotokhoz, … legyetek pedig egymáshoz jóságosak, irgalmasok, megengedvén egymásnak, miképpen az Isten is a Krisztusban megengedett néktek.” /-versek alapján történo bibliaóra jellegu komolyabb beszélgetés hisszük a lélek gyümölcseinek termésre buzdítja majd fiataljainkat, mert errol ismeri meg a világ, hogy kinek a tanítványai vagyunk.

„Mindenre van erom a Krisztusban…”- Pál apostol mindenekre eligazító gondolatát hirdetik mindnyájunk számára ezek az események és azt is, hogy van mit tenni, van kiért tenni, vannak értékeink melyeket fel kell karolni, van jelenünk és ez által hordozzuk a jövendot is.



A Lókodon levo kirándulás képei láthatóak a Galériában  2013-as menu alatt. Örömteljes visszapillantást kívánunk.