Community Church

Tartalomjegyzék
események - hírek napra készen
2023 ÚJÉV -JANUÁR
ÓÉV 2022
2022 advent
2022 advent
FELSŐ MAROS-MENTE NŐSZÖVETSÉGI KONFERENCIA
PALKÓ Attila 100 éve született
2022 őszi események - ESPERESI VIZITÁCIÓ, TEMPLOMSZENTELÉS - IDŐSEK VASÁRNAPJA
TÁBORI HÍREK
TEMPLOMJAVÍTÁS 2022
2015 december
FELÚJÍTOTT TANTERMEK A BGA Zrt. TÁMOGATÁSÁVAL
2015 szeptember-október
EZEK TORTÉNTEK
2015 ÚJÉVI GONDOLATOK
2014 ADVENT - KARÁCSONY
ÖREGEK VASÁRNAPJA NOVEMBER 27 ÉS ADVENT KEZDETE
ÖSSZEFOGLALÓ
100 éves születésnap
Kortárstalálkozók 2014
ISKOLAKEZDÉS 2014
PÜNKÖSD - ÚJ TERÍTOK A TEMPLOMUNKBAN
ÍRÓ OLVASÓ TALÁLKOZÓ Dr. VERESS ALBERTTEL, ORVOSI SZAKÍRÓVAL
A DUNA TV ISTENTISZTELETET KÖZVETÍT MAGYARÓRÓL
KONFIRMÁLÁS 2014
FEBRUÁR 2014 - JANUÁR 2014
HALOTTAK NAPJÁRA 2013 NOVEMBER HAVA
OKTÓBER 06 VÉRTANUK NAPJA 2013
KORTÁRSTALÁLKOZÓ 2013
Idosek vasárnapja Magyarón 2013
Ifjúsági találkozó Magyarón és a Lókodi kirándulás
Felhívások - közlemények
Minden oldal




2014  - PÜNKÖSD

“VAJON VETTETEK-E SZENTLELKET

MINEKUTÁNNA HÍVOKKÉ LETTETEK?"

Ap Csel 19 ,2

NAGY KORNÁLIA:


"...De ha tüzed betölthet minket, megvilágítja értelmünket,

Látjuk benne a Fiú-Istent. ...Jöjj Szentlélek, áradj ki reánk!"



A pünkösd a görög „hé pentekoszté” kifejezés magyar fordítása és azt jelenti, hogy az „ötvenedik” nap. A húsvétot követo ötvenedik napról van szó. Az ószövetségi vonatkozásaitól most eltekintek. A mennybe visszatéro Krisztus ekkora ígérte a benne hívoknek az Atya ígértét, a Vigasztalót, a Pártfogót, aki maga a Szentlélek. Az O személye titok.

A Szentírásban kevésbé ismerheto meg az Atyához és a Fiúhoz képest, azonban kétségtelenül isteni személyrol van szó, és nem csupán erorol. Jézus a mennybemenetele elott „az Atyának, és a Fiúnak és a Szentléleknek a nevében” küldi keresztelni a tanítványait (vö. Mt 28,19), és Pál apostol is egyenrangú társnak tekinti az Atyával és Krisztussal együtt, olyan személynek, aki közösséget képes teremteni (vö. 2Kor 13,13).

Az apostol olyan személyként jellemzi Ot, aki ismeri az Isten dolgait, „mert a Lélek (pneuma) mindeneket vizsgál, még az Istennek mélységeit is” (vö. 1Kor 2,10-11). Jézus szerint olyan személy, aki elvezet minden igazságra, aki mindenre megtanít és eszünkbe juttatja a tanítványoknak azokat, amelyeket Krisztus mondott nékik (vö. Jn 14,26; 16,13).

Pünkösd ünnepének II.napján került sor arra az ünnepélyes eseményre, amelyen hálát adtunk a Szentlélek Isten munkájáért, amit varrni szereto asszonyaink szíve, keze által végzett a magyarói gyülekezetben, hiszen a templomi padokra, szószékre, úrasztalára, orgonánkra és perselyes ládánkra felkerültek a varrókör által elkészített új keresztszemes terítok.

Az ok tiszteletükre faluközösségünk gyerek zenekara két vallásos éneket játszott Lovász J. Zoltán vezetésével és Takács Delinke éneklésével. Takács Malvin lelkészno említést tett a hajdani magyarói varrottas körrol majd a kézimunkák kiállításairól beszélt, végül egy versel köszöntötte mindazokat, akik bekapcsolódtak a már 2 éve újrainduló varrókörbe. Emléklapot adtunk át asszonyainknak és virág helyett egy hálaadó imádságot, mely ero lehet ebben a megpróbáltatásokkal tele világban.

Köszönjük, hogy megértették, hagyományainkat, osi értékeinket is ápolni kell, és nemcsak, hanem átadni a következo nemzedéknek.


Jelen varrottasokkal hagyományt bontottunk, hisz minden  teríto más más motívumot dolgoz fel, a legosibb mintától a legújabbig, - 12 minta típus van kivarrva: indás, állatos, leveles, virágos, mértani formás, stb- , ezzel is bizonyítva osi mintáink gazdagságát, mint ahogy írva van: a magyarói református templombelso igazi "varrottas múzeummá" lépett elo.

Isten gazdag áldása legyen életükön és további munkájukon.

Délután pedig a SZÁSZRÉGENI "ZENGJEN HÁLAÉNEK" kórustalálkozón vett részt gyülekezetünk vegyes kara, aki Szabó Szidónia kántor-tanító karnagy vezetésével 3 éneket énekelt e találkozón, a többi 15 kórus fellépése mellett.


Köszönjük a kitartó munkát kórustagjainknak, és legyen életükön Isten áldása, mert Kodály szerint az, aki énekel boldog ember.





Mindenekért Istennek legyen hála!


Tisztelt Magyaróiak!  Vasárnap május 11-én felvétel készült a magyarói református templomban tartandó istentiszteletrol, melyet május 18-án 12 órától közvetítették. Köszönjük mindazoknak akik részt vettek és részt vállaltak e  nap eseményeiben. Isten áldja életüket, szolgálatukat.


Ezt az istentiszteletet láthatjuk honlapunkon a VIDEÓK cím alatt.

Áldásos pillanatokat, békesség Istentol.


Takács Albert  és Takács Malvin lelkipásztor valamint a presbitérium nevében Zsigmond István György kurátor