Community Church

Tartalomjegyzék
események - hírek napra készen
2023 ÚJÉV -JANUÁR
ÓÉV 2022
2022 advent
2022 advent
FELSŐ MAROS-MENTE NŐSZÖVETSÉGI KONFERENCIA
PALKÓ Attila 100 éve született
2022 őszi események - ESPERESI VIZITÁCIÓ, TEMPLOMSZENTELÉS - IDŐSEK VASÁRNAPJA
TÁBORI HÍREK
TEMPLOMJAVÍTÁS 2022
2015 december
FELÚJÍTOTT TANTERMEK A BGA Zrt. TÁMOGATÁSÁVAL
2015 szeptember-október
EZEK TORTÉNTEK
2015 ÚJÉVI GONDOLATOK
2014 ADVENT - KARÁCSONY
ÖREGEK VASÁRNAPJA NOVEMBER 27 ÉS ADVENT KEZDETE
ÖSSZEFOGLALÓ
100 éves születésnap
Kortárstalálkozók 2014
ISKOLAKEZDÉS 2014
PÜNKÖSD - ÚJ TERÍTOK A TEMPLOMUNKBAN
ÍRÓ OLVASÓ TALÁLKOZÓ Dr. VERESS ALBERTTEL, ORVOSI SZAKÍRÓVAL
A DUNA TV ISTENTISZTELETET KÖZVETÍT MAGYARÓRÓL
KONFIRMÁLÁS 2014
FEBRUÁR 2014 - JANUÁR 2014
HALOTTAK NAPJÁRA 2013 NOVEMBER HAVA
OKTÓBER 06 VÉRTANUK NAPJA 2013
KORTÁRSTALÁLKOZÓ 2013
Idosek vasárnapja Magyarón 2013
Ifjúsági találkozó Magyarón és a Lókodi kirándulás
Felhívások - közlemények
Minden oldal



Jó leszögezni már most, hogy kinek az oldalán állsz, mert attól függ majd felemeltetésed, ha elesel, megbocsájtásod ha vétkezel, vigasztalásod ha megkeseredik szíved, örömöd ha szépséget, jóságot, megértést, türelmet, alázatot, segítokészséget kapsz és látsz néha-néha napjaidban. Az ember általában fogadkozni szokott új esztendo kezdetén, az ige azonban arra kér most fogadkozás helyett válaszolj a kérdésre és fohászkodj azért, hogy Isten közelében teljen le életed, ennek az új évnek minden napja, mert akkor valóban békés, gazdag, eredményekben teljes évet fogsz majd zárni, mert ha Isten velünk, kicsoda ellenünk?!?

Percznyik Pál versének pár sora is segít ebben:


"Üres percek sokasága vádol engem, Istenem,

csak Te tudod mennyi üres percet rejt az életem.  ...

Üres perceimet, Uram, ha Te ma összeadod,

lehet összeszorul szíved, látva sok üres napot.  ...

Arra vágyom: életemben több üres perc ne legyen,

hisz életem minden perce, irgalom és kegyelem!"


Fontos, hogy párbeszédbe elegyedjünk Istennel, mert O az aki most is keres. Fogadjuk el megszólítását, mert aki válaszol Istennek e kérésére, legyen ez ilyen vagy olyan válasz, mindegyik a javunkat szolgálja, mert megláttat valamit velünk és elindít egy Isten szerinti cél felé, amelyen O is velünk jár. Szomorú és teljesség nélküli annak az embernek az élete, aki Isten nélkül éli le az életét.

Napjain vallásossága is huvös távolságtartásról vall, mert sokak szerint van Isten, de nem ismerik közelsége áldásait. Hiányzik az Istennek az emberrel való személyes kapcsolatot élteto, felemelo, továbbjuttató ereje.  Voltaire fogalmaz így egyik írásában Isten kapcsán: "Mi tudunk egymásról, de nem beszélünk egymással". Elszomorító, mert ez a fajta mentalítás ránk ragadt embertársi viszonyulásunk terén is. így válik pokollá az emberi élet a földön, legyen ez akár olyan környezetben is amelyben nincs gond a megélhetést nézve. Dosztojevszkij fogalmazása igaz: "a pokol az a hely, ahová Isten nem néz többé."

Ugye kedves olvasó, nem szeretnéd a pokol rettegését, félelmét, gyötrodését, fájdalmát, örök kétségbeesését magaddal hurcolni ez új esztendoben, további életedben? Mert van úgy, hogy Isten is megkeményíti magát, mint az egyiptomi fáraó esetében, amikor a fáraó rájött kicsoda is Isten, már késo volt. Az ember makacssága miatt, Isten ma is távol marad sok embertol, ezért  jaj annak az embernek, akivel Isten már nem akar beszélgetni, akihez már nem akar szólni.

E sorokat olvasva újévi igénk Isten közelségébe helyezett el, ezért hát ne térj ki mennyei Atyánk kérdése elöl, hanem felelj, és hiszem más emberré válsz ebben az új esztendoben.



Így     B.Ú.É.K.     azaz   BÍZD ÉLETEDET ÚJRA KRISZTUSRA!