Community Church

Tartalomjegyzék
események - hírek napra készen
2023 ÚJÉV -JANUÁR
ÓÉV 2022
2022 advent
2022 advent
FELSŐ MAROS-MENTE NŐSZÖVETSÉGI KONFERENCIA
PALKÓ Attila 100 éve született
2022 őszi események - ESPERESI VIZITÁCIÓ, TEMPLOMSZENTELÉS - IDŐSEK VASÁRNAPJA
TÁBORI HÍREK
TEMPLOMJAVÍTÁS 2022
2015 december
FELÚJÍTOTT TANTERMEK A BGA Zrt. TÁMOGATÁSÁVAL
2015 szeptember-október
EZEK TORTÉNTEK
2015 ÚJÉVI GONDOLATOK
2014 ADVENT - KARÁCSONY
ÖREGEK VASÁRNAPJA NOVEMBER 27 ÉS ADVENT KEZDETE
ÖSSZEFOGLALÓ
100 éves születésnap
Kortárstalálkozók 2014
ISKOLAKEZDÉS 2014
PÜNKÖSD - ÚJ TERÍTOK A TEMPLOMUNKBAN
ÍRÓ OLVASÓ TALÁLKOZÓ Dr. VERESS ALBERTTEL, ORVOSI SZAKÍRÓVAL
A DUNA TV ISTENTISZTELETET KÖZVETÍT MAGYARÓRÓL
KONFIRMÁLÁS 2014
FEBRUÁR 2014 - JANUÁR 2014
HALOTTAK NAPJÁRA 2013 NOVEMBER HAVA
OKTÓBER 06 VÉRTANUK NAPJA 2013
KORTÁRSTALÁLKOZÓ 2013
Idosek vasárnapja Magyarón 2013
Ifjúsági találkozó Magyarón és a Lókodi kirándulás
Felhívások - közlemények
Minden oldal


“Emlékezzetek csodatetteire, amelyeket véghezvitt...!"  /105 Zsoltár 5 verse/





2015 szeptemberében megtartottuk a gyermekbibliahetet, amikor 5 napon át JÉZUS NYOMÁBAN jártunk, majd vasárnap a gyülekezet közösségében is bemutattuk gyermekeinkkel ezt az utat, melyet közösen gyermekek és pedagógusok jártunk együtt.

Mindenekért Istennek legyen hála. Mindezen eseményekről képek is megtekinthetők a KÉPEK 2015 cím alatt.





EZEK TÖRTÉNTEK 2015  - NYARA

2015 májusában anyák napját ünnepeltük gyülekezetünk templomában, amikor vallásórás gyermekeink köszöntötték az anyukákat, nagymamákat.

2015 július második hétvégéjén gyülekezetünkből is részt vettek a bonyhai kastélynapon, melyet a kerületi Nőszövetség rendezett. Az idén Család-nap keretén belül az imádság, annak fontossága a családban, az egyéni életben volt a téma. A legtöbb program e témát dolgozta fel. Ezzel találkoztak a hívek az igehirdetés alkalmával, a Zsoltár-sátor-nál énekelt zsoltárokban, az Ima-sátor-ba belépők és azok is, akik végigjárták az Ima-ösvényt amely a kastély udvarától a templomig tartott, imastációkkal teletűzdelve. Ezen az úton magába szállhatott az emberi lélek, imádkozva az egyéni, családi, közösségi életre, vonatkozó imákat. Ezek az imák életkorszakainkról adtak hű, valóságos képet elénk, születésünktől halálunkig. Gondoljuk, mindazok akik ott voltak feltöltődve és új erővel tért haza.

2015 augusztusában testvértelepülésünk, Cigánd látott vendégül, amikor az Új kenyér megáldása ünnepén istentiszteletet tartottunk a cigándi református templomban. Liturgiai szolgálatot és ünnepi beszédet tartott a helybeli lelkipásztor, Kristóf István lelkipásztor, az igehirdetés szolgálatát a magyarói gyülekezet lelkipásztora Takács Albert végezte. Ezután következett a kenyér megáldása, melyet a két református lelkipásztor mellett a görög-katolikus lelkész is megáldotta, mely eseményt a cigándi tánccsoport népviseletbe öltözött tagjai széthordtak a gyülekezet tagjai között. Ezt követte a kép település polgármestereinek azon cselekedete, amikor aláírták, a már 24 éves kapcsolat szerződését, ezzel is megerősítve, hogy a két település összetartozik. Ajándékaik kölcsönös átadása után, az augusztus 20-ikára való tekintettel, nemzeti ünnepünk alkalmából áldással és a magyar illetve székely himnusz eléneklésével zártuk az alkalmat.

2015 augusztus 30-án itt a magyarói gyülekezetben is hálát adtunk az Új kenyérért, reméljük, hisszük Isten vétkeink ellenére is ad lehetőséget a következő évben ismét szántani, vetni és aratni.

Közben ALIA MÁRIA alapítványunk keretében segítséget nyújtottunk gyülekezeteink özvegyeinek, élelmiszercsomagot adva át számukra a presbitereink szolgálata által.  Júniusban zárultak bibliaóráink, nőszövetségi tevékenységünk, de addig is kismamákat látogattunk meg kis figyelmességgel, mely szolgálatot a nőszövetség az őszi újrakezdés után folytatni kívánja. A varrókör tagjai és nemcsak ők szorgalommal varrtak a nyár folyamán is, mivel minden ilyen jellegű értékere szükség van a jelenben és a jövendőben.