Community Church

Versek
Tartalomjegyzék
OKTÓBERI ESEMÉNYEK
Presbiteri testvérkapcsolat a Dunaszentbenedeki Egyházközség vezeto testületével
LELKÉSZÉRTEKEZLET MAGYARÓN
Októberi események: Diakónia Keresztyén Alapítvány új munkafiókja Magyarón
ÉRTÉKES GONDOLATOK
Minden oldal

 

 

 

 

Október hónapja igen gazdagnak mutatkozik.


Nemcsak azért, mert a reformáció hónapja, hanem azért is, mert sok rendhagyó esemény törte meg a falu munkás hétköznapjait és vasárnapjait.Isten kegyelme ez, hogy a templomunk harangjai által figyelmeztessen: nézz felém ember, hallgasd szavam, élj kegyelmem által, mondj hálát azért amit betakarítottál csureidbe és szíved kamráiba.
Október 3-án a GÖRGÉNYI EGYHÁZMEGYE LELKÉSZI KÖZÖSSÉGE tartotta III. negyedévi lelkészértekezletét Magyarón. Felemelo alkalom volt ez, amikor a gyülekezet néhány tagjával közösen tartott istentiszteleten együtt imádkozhattunk az egyházmegye gyülekezeteiért, a lelkipásztorok szolgálatáért és gyülekezetünk tagjaiért. Igét hirdetett Takács Malvin lelkipásztor a IV. Mózes 12,3b és a Márk 9, 33-34 igék alapján: "És meghallá az Úr!", "És odahaza megkérdezé oket: Mi felöl vetekedtetek egymással az úton? de ok hallgatának, mert egymás között a felett vetekedtek vala az úton, hogy ki a nagyobb?" , hangsúlyozva, hogy a kísérto mindig készen áll a szolgálataink területén, helyén az isteni rendet felbontani két igen különleges fegyverével: a nagyravágyással és a féltékenységgel. Ezek megnyomorítják azok életét kik Istent képviselik ás szolgálják a világban.A kísértés az igazi hit visszája.-hangsúlyozta, mert megbont egy közösen végzett missziót: kiáltó szó/Mózes/ - fopap/Áron/ - próféta/Mirjám/.Az Isten rendjében pedig a szolgálatoknak szereploi nem cserélodnek fel.Sokszor így bomlik meg egy gyülekezeten belül is a misszió, lelkészi közösségekben, presbitériumokban, el egészen a vallásórások közösségéig.
A kegyelem az, hogy Isten mindig IDOBEN KÖZBELÉP!! Isten minden közbelépése fájdalmas vágás a bunnek, a kísértonek és gyógyító balzsam, ero a bunösnek, a kísértetbe esettnek. Isten közbelépése eloször kegyelem, mert az ige által tükröt tart elénk, amiben meglátjuk rútságunkat, fogyatékosságainkat, megtört szolgálatainkat. Másodszor pedig élet mindaddig amíg kérdez, mert kérdéseivel rájövünk, milyen mélyre buktunk, és honnan, kinek a közelségébol buktunk le.

Mindezek a gondolatok szerényen próbálták a figyelmet arra a témára rávezetni, ami a lelkészértekezlet alkalma volt: Satanológia a teológiában és az igehirdetésben, melyet Dr. Szucs Ferenc Budapesten lakó teológiai tanár tartott közösségünknek. Kálvin János Instituciója /I/14/17/ irányadó mérték:"...a Sátán természetétol fogva gonosz lény, éppen nem hajlandó arra, hogy az isteni akaratnak engedelmeskedjék, hanem egész természete a makacsságra és a lázadásra hajtja. E gonoszság ingerli arra is, hogy oly dolgokat kíséreljen meg, amelyekrol azt gondolja, hogy Isten elott a legnagyobb mértékben gyulöletesek. ..." Sok rétu és igen precíz kérdésekben találhattunk irányt adó gondolatokat, melyeket ezentúl bátrabban építhet be az igehirdeto az evangélium hirdetésének alkalmaikor. Professzor úr eloadását sok kérdés követte, mert valóban fontos nekünk mint lelkipásztoroknak egyenesen, tisztán látni ebben a kérdéskörben is, az igehirdetés útját járva.

Köszönet ezért az alkalomért a szervezo lelkészértekezleti elnöknek és a magyarói gyülekezetnek, aki otthont adott e rendezvénynek, majd végeztével finom ebéddel is

szolgáltak a lelkészi közösségnek, mely felszolgálásában noszövetségünk asszonyai és presbitereink feleségei is besegítettek. Istené legyen a dicsoség.

 

 

****************************************************************************