Community Church

Tartalomjegyzék
Események 2020 - 2021
MUNKALATOK 2020
konfirmalas 40 éves korstáétalálkozó, imádság járvány idején 2020
Tavaszi üzenet
2019
2019
NŐSZÖVETSÉGÜNK NAPJA
2018 konfirmálás
MAGYARÓ-MEZŐBERÉNY TESTVÉRKAPCSOLAT
KORTÁRSTALÁLKOZÓ 2017-ben
Magyaróiak Cigándon 2017 aug. 20
FARSANG 2017
KONFIRMÁLÁS 2017 ÁPRILIS
Minden oldal




MAGYARÓ - MEZŐBERÉNY - GYÜLEKEZETI TESTVÉRKAPCSOLAT KIALAKULÁSÁNAK ELSŐ LÉPÉSEI


2017 októberében Mezőberény református gyülekezetének vezetősége, lelkipásztor és gondnok gyülekezetünkbe látogatott, megfogalmazva azt az óhajt, miszerint gyülekezeti kapcsolatban szeretnének gondolkozni a jövendőben egy erdélyi református gyülekezettel, s mivel lehetőség nyílt erre, Magyaró református gyülekezetére gondoltak.

Az Isten kegyelme és a jövendő dolga lesz, hogy ez a kapcsolat létrejöjjön.


MEZŐBERÉNYI TEMPLOMBAN ADVENT III. VASÁRNAPJA.


Októberben Papp Mónika, mezőberényi lelkipásztor hirdette az igét, majd erre válaszként ugyanazon év adventjében Takács Albert magyarói lelkész Mezőberényben hirdetett igét. Ezen az alkalman lett a mezőberényi presbitériummal meghittebb beszélgetés, rövid bemutatása a templomban Magyaró településének, gyülekezeti eseményeinknek, és egyházi épületeinknek, illetve rövid beszámoló volt a munkánkról illetve terveinkről.























Ezt a beszámolót a gyülekezet érdeklődéssel kísérte, majd az istentiszteletet követő presbiteri gyűlésen döntés született arról, hogy még a tavasz folyamán a mezőberényi gyülekezet presbitériuma a magyarói gyülekezetbe látogat, szorosabbra fűzve ezt a kapcsolatot, közelebbről ismerkedve meg az itthoni presbitériummal, annak szolgálatának örömeivel, illetve nehézségeivel.

Isten kegyelme legyen ezen a szolgálaton is.
























S végül a délután folyamán részt vettünk az adventi koszorú 3. gyertyájának meggyújtásának ünnepén, mely lángot advent harmadik vasárnapján a mezőberényi katolikus egyház képviselete gyújtotta meg, Betlehemből hozott láng segítségével.

Istennek legyen hála.