Community Church

Tartalomjegyzék
Események 2020 - 2021
MUNKALATOK 2020
konfirmalas 40 éves korstáétalálkozó, imádság járvány idején 2020
Tavaszi üzenet
2019
2019
NŐSZÖVETSÉGÜNK NAPJA
2018 konfirmálás
MAGYARÓ-MEZŐBERÉNY TESTVÉRKAPCSOLAT
KORTÁRSTALÁLKOZÓ 2017-ben
Magyaróiak Cigándon 2017 aug. 20
FARSANG 2017
KONFIRMÁLÁS 2017 ÁPRILIS
Minden oldal



Kedves magyarói testvérek. KÖZLEMÉNY MÁRCIUS ELEJÉRŐL

Ezekben a megpróbáltatott időkben két bibliai ige jutott eszembe. Az első az idei imaheti igénk pár sora: ApCsel27.része 25Bízzatok hát, emberek! Én hiszek az Istennek, hogy valóra válik, amit hírül kaptam. 26Ki kell vetődnünk valamilyen szigetre!” 27Már a tizennegyedik éjszaka szakadt ránk azóta, hogy az Adriai-tengeren hányódtunk, amikor éjféltájban a hajósok azt kezdték sejteni, hogy szárazföldhöz közeledünk. 28Mérőónt bocsátottak le, s húsz ölet mértek. Kisvártatva ismét lebocsátották a mérőónt, s most tizenötöt mutatott. 29Féltek, hogy sziklazátonyba ütközünk, lebocsátottak hát négy vasmacskát a hajó faráról, s alig várták, hogy megvirradjon. 30Virradatkor a hajósok el akartak a hajóról menekülni, ezért lebocsátották a tengerre a mentőcsónakot, azzal az ürüggyel, hogy a hajó orráról le akarják ereszteni a vasmacskát. 31Pál odaszólt a századosnak és a katonáknak: „Ha ezek nem maradnak a hajón, nem menekülhettek meg.” 32Erre a katonák elvágták a mentőcsónak kötelékét s engedték, hogy kiessék.
A másik ige a 23. zsoltár igeverse: Ha a halálnak völgyében járok is nem félek a gonosztól, mert te velem vagy.

Úgy gondoljuk, ma a világon élő minden ember gondolata egy vágy körül forog: „Ki kell vetődnünk valamilyen szigetre!”-azaz ki kell kerülnünk ebből a helyzetből. És megoldásokat keres az ember. De vajon melyik a helyes cselekedet, melyik a legkevesebb emberéletet kérő áldozatot hozó megoldás?
A fenti ige eligazítást hozhat keresztyéni magatartásunk számára. Van mindig egy vezető, aki kézben tartja az eseményeket. Sok esetben attól függ az én emberi életem, hogy bízok-e az ő tanácsában. Rá nézek-e, vagy arra az erőre és vezetésre, ami szavaiban hangzik felém. Pál apostol tanácsa a hajón ez volt: Ha nem maradnak a hajon, elvesznek. Pál kimondott szava volt ott a garancia a megmaradásukra nézve. Böjtfő vasárnapján elhangzott egy mondat az úrvacsoraosztás előtt: Egyiptom földjén a megmaradást, az életet az adta, hogy a Gósen földjén élő héberek Mózes szavának hittek és aszerint cselekedtek. A garancia a kimondott szó. Ma is vannak vezetők, akik rendeleteket fogalmaznak meg. Így történt az, hogy egyházközségünk presbitériuma rendkívüli gyűlésen hozott számunkra, magyarói gyülekezeti tagok részére határozatokat. Ezeket szeretnénk híveink tudomására hozni. Ma is érvényes ez. A garancia nem más, mint a kimondott szó. Figyeljünk rá, fontoljuk meg és cselekedjünk aszerint. Böjtfő vasárnapján még nem gondoltunk arra, hogy ilyen hamar kell alkalmazzuk ezt saját keresztyéni életünkre.

1. A Magyaró község helyzetét nézve és elemezve, valamint az állami és egyházi hatóságok által közölt határozatok és javaslatok értelmében a presbitérium úgy döntött, hogy holnap, vasárnap, március 15-én ZÁRT KÖRŰ ISTENTISZTELETET TART presbiterek és családtagjaik részére, akikkel külön imaalkalmat is tart a kialakult helyzetért és azokért, akiket a kor érintett. Ezért harangszó nem lesz, hogy a híveket ez ne tévessze meg. Megfogalmazódott, hogy igen fontos az, hogy megvédjük egymást, felelősséggel tartozunk egymásért.

2. Holnap de. Református istentiszteletet közvetítenek a DUNA TV-ben. Ne mulasszuk el az imádságos alkalmakat. Figyelmükbe ajánljuk a televízióban és rádiókban közvetített istentiszteleti alkalmakat: a Kolozsvári Rádió 16:30–17:30 között, a Marosvásárhelyi Rádió 11 órától, a Friss Fm, a Prima Rádió és a Mix Fm 7:05–7:35 között, illetve székelyhon.ro oldalon, az Agnus Rádió pedig 12:10-től közvetíti az igehirdetéseket. Március 15-én a Duna Tv a budapest-fasori református templomból közvetít istentiszteletet.

3. Ezek mellett holnapra és minden vasárnap amíg tart a szigorítás istentiszteleti liturgia lesz közölve a facebook oldalunkon leírt formában, melyet a nap bármelyik órájában olvasni lehet. Ha elolvasták, kérjük írjanak egy ÁMEN -t jelzésképpen. Köszönjük.

4. Minden alkalom, amelyet eddig hétköznap tartottunk elmarad: keddi tematikus alkalmunk és a kórus, csütörtöki bibliaóra, a vallásórák, a kátéórák, ifi alkalmak március 31-ig. A lelkészi hivatal nyitva marad, de arra kérjük híveinket, hogy csak szükség esetén jöjjenek, keressenek.

5. Tekintettel az állami hatóságok határozataira és egyházunk vezetősége felhívására az eddig VIRÁGVASÁRNAP tartott konfirmáció elmarad. A Pünkösd ünnepe körül vagy egy másik alkalom, attól függ, hogy miként alakul a helyzet. Ezért a konfirmáló szülőkkel jövő héten PÉNTEK ESTE fél 7-től szülői értekezletet tartunk. Köszönjük a megértést.

6. A Húsvét ünnepkörrel kapcsolatosan, pedig később lesznek még tájékoztatásaink. Kérjük híveinket figyeljék facebook oldalunkat. Azért is, mert ott az egyházkerület, a nőszövetség és az egyházközségünk részéről imádságokat és más megerősítő, vigasztaló írásokat közlünk.

7. Kérjük, hogy idős, beteg és náthás testvéreink, gyülekezeti tagjaink és a gyerekek maradjanak otthon.

8. Jelen határozataink nem pánik keltés végett hozattak, csupán azt a keresztyéni magatartást emelik ki, mely eleget tesz a szeretet parancsolatának: szeresd felebarátodat, mint magadat. Jézus pedig így magyaráz: úgy cselekedjetek az emberekkel miképpen szeretnétek, hogy az emberek cselekedjenek veletek.
Megkérünk minden gyülekezeti tagot, hogy bárminémű kérdéssel forduljon hozzánk bizalommal, telefonon is megkereshet.

Isten iránti hálával köszönjük híveink részéről a megértést. Isten áldása legyen mivelünk.

Végül biztatásként a 23. Zsoltár igeverseit olvassuk:
1(Dávid zsoltára.)
Az Úr az én pásztorom, nem szenvedek hiányt, 2. Zöldellő réteken legeltet. A nyugalom vizéhez terel 3 és felüdíti lelkemet. Az igaz úton vezérel, nevéhez híven. 4 Ha sötét völgyben járok is, nem félek a bajtól, hisz te velem vagy. Botod, pásztorbotod biztonságot ad. 5 Számomra asztalt terítettél, ellenségeimnek szeme láttára. Fejemet megkented olajjal, s a poharam színültig töltötted. 6 Kegyelmed és jóságod vezet életemnek minden napján, s az Úr házában lakhatom örök időkön át.

És végül imádkozzunk egymásért, mert ezt a nap bármelyik órájában megtehetjük.

A magyarói református egyházközség vezetősége nevében Takács Albert és Takács Malvin református lelkipásztorok.