Community Church

Tartalomjegyzék
Varrókör, nőszövetség
MAGYARÓI ASSZONYOK AZ ÖREGOTTHONBAN 2019
KÉZIMUNKANAP ÉS NŐNAP MAGYARÓN
CSENDES HÉTVÉGE -RATOSNYA 2015
Közép-Erdélyi Régió konferenciája, 2015 szept. 26 Magyaró
Nemzetközi imanap megtartása a Nimródházban 2015 március
Minden oldal


LELKI  KINCSEK






2015 március hónapja eseményekben gazdag volt a magyarói gyülekezetben. Megtartottuk a nők nemzetközi imanapját a Nimród házban. A farsangi időben varrtunk, imahétre a lelkészeknek, konfirmandusainknak, keresztelőkendőt a megkeresztelendő kisgyermekek részére.
Ezen események rövid beszámolóját olvashatjuk.



Március első péntekén a világon élő keresztyének a nők nemzetközi imanapját tartják. Ebbe a láncba kapcsolódtak be a magyarói gyülekezet nőszövetsége által gyülekezetünk asszonyai is. Immár 4. éve már, hogy végezzük ezt a szolgálatot.
Volt olyan alkalom, amikor a szomszéd faluk, Fickó és Holtmaros gyülekezeteinek asszonyaival közösen vettünk részt az eseményen, az idén csak gyülekezetünk asszonyaival szolgáltunk az imaközösségben, nőszövetségünk tagjai pedig a szeretetszolgálatban is részt vettek, ugyanis az adott ország ételei közül is kostolhattunk.

A Bahamák szigetvilága terült elénk abban a liturgiában, amit  az illetékesek előkészítettek.





Ez alkalommal a szigetvilág örömeit, szépségeit, gazdagságát, hitvilágát, történelmét, földrajzát, népességét, de ugyanakkor nehézségeit, küzdelmeit, az asszonyi sors mélységeit is megismerhettük. Közel 40-en gyűltünk össze.

Képeink adjanak kis ízelítőt erről az alkalomról. Köszönjük mindazoknak, akik eljöttek ez alkalomra, reméljük ez is szolgálta Isten dicsőségét és hitünk megerősödését.


"1950-ben március első péntekjén sok asszonyt lehetett látni fehér ruhában, amint az egyetlen nassaui presbiteriánus templom felé mentek. A világimanapi alkalomra igyekeztek, amelyet a presbiteriánus lelkész felesége szervezett. A legtöbb Bahamán szolgáló lelkipásztor skót volt, sejthetjük, hogy ennek az alkalomnak a programja Skóciából eredt.
Ilyen volt a kezdet és a következő két évtizedben a presbiteriánus templom (a Kirk) volt a világimanapi istentisztelet helyszíne a Bahamák fővárosában, Nassauban.



A hetvenes évek elején létrejött egy női bizottság, melynek tagjai a bahamai nagyobb felekezeteket képviselték: anglikán, baptista, az Isten Egyháza, metodista, római katolikus, üdvhadsereg, presbiteriánus és a görög ortodox. Ezek a hölgyek négy istentiszteleti alkalmat terveztek, melyeket Nassau különböző helyszínein, más-más templomokban tartottak, és amelyeket a Kereszt(y)én Nők különböző csoportjai vezettek. Ezek az asszonyok társultak az USA-beli Kereszt(y)én Nők Egyesületével és a Karibi Kereszt(y)én Nők nevű csoporttal. Egy fiatal metodista nőt, Judy Monroe-t választották meg a csoport irányítására. 2007-ben, Torontóban Anette Poitier-t megválasztották a Világimanap Nemzetközi Bizottsága elnökének és a Bahamákat kérték fel, hogy írja meg a 2015. évi világimanap anyagát ezzel a témával: „Jézus ezt mondta nekik: „Értitek, hogy mit tettem veletek?”

A Világimanapot manapság hat szigeten tartják: New Providence, Nagy Bahama,Eleuthera, Andros, Exuma és Abaco; 2015-re szeretnék az összes szigetre kiterjeszteni a világimanap megünneplését. "




Részletek a liturgiából:
BIBLIAOLVASÁS (János 13: 1-17 ) Jézus ezt mondta nekik: „Értitek, hogy mit tettem veletek?”
1. A Pászka-ünnep előtt álltak. Jézus tudta, hogy eljött az o órája, amelyben el kell hagynia ezt a világot és át kell mennie az Atyához. Mindig szerette azokat az embereket, akik a világban hozzá tartoztak /övéi voltak. Ezúttal az o szeretetének egy legutolsó és leginkább kivételes bizonyítékát adta nekik.
2. Jézus a tanítványaival vacsorázott. Az ördög ekkor már Júdás Iskáriótesnek, Simon fiának, a szívébe sugallta Jézus elárulásának a gondolatát.
3. Jézus tudta, hogy az Atya mindent a kezébe adott. Tudta, hogy o az Istentől jött, és hamarosan hozzá fog visszatérni.
4. Ekkor felállt az asztaltól, letette felsőruháját, és egy kendővel körülkötötte magát;
5. és vizet öntött a mosdótálba. Ezután hozzá fogott a tanítványok lábát mosni, és a kendővel megtörölgetni...

Asszony a Ragged [regid] szigetről:
Megvalljuk, hogy időnként szándékosan nem akarjuk megmosni a lábát azoknak, akik mások, mint mi. Nyisd meg a szemünket, hogy meglássuk azokat, akiknek gyengéd érintésre, figyelő fülre, vigasztaló szóra vagy gyógyító jelenlétre van szükségük.
MINDANNYIAN:
Lenyűgöző számunkra, hogy milyen mélységesen szeretsz Bennünket! ...
Egy asszony Harbour [hárbör] szigetéről:
Uram, köszönjük Neked, hogy a mai Világimanapon ilyen sokan imádkoznak értünk. Áldásodat kérjük a földgolyón és a mi szeretett bahamai szigeteinken élő összes testvérünkre.
Add, hogy Téged dicsőítve élhessünk egymással, a mi Atyánk és a megváltó Jézus Krisztus nevében.
Áldj meg minket, amikor immáron mi magunk is arra törekedünk, és azt tesszük, amit Te tettél a tanítványaidért és értünk: mélységes szeretettel szolgálni!
Amen."

Köszönjük mindenkinek, aki időt szakított, hogy ezen a napon együtt lehettünk Isten nevében, az Ő dicsősségére.







TAVASZVÁRÓ 2015

KONFIRMÁLÁS 2015  - HÚSVÉT


“Aki minket veletek együtt Krisztusban megerősít és felken, Isten az.

Ő pecsétjével el is jegyzett minket,

és a Szent Szellem zálogát adta szívünkbe."    / 2 kor 1, 21-22/

2015 március hónapja eseményekben gazdag volt a magyarói gyülekezetben. Megtartottuk a nok nemzetközi imanapját a Nimród házban, IFI-seink közreműködésével emlékeztünk az 1848-as forradalomra, majd a konfirmandusok végzős csoportjának kikérdezésére és fogadalomtételére került sor.Húsvét ünnepe, a feltámadás öröme megkoronázta mindezeket.
Ezen események rövid beszámolóját olvashatjuk.

Tárt karok vártak, gondos kezek fogadtak,

simogattak, öleltek, ápoltak... Sokan szeretnek.

Apa, anya, testvérek, szóval, szívvel,

tettekkel ma is szeretnek, védnek... Mióta és meddig?

...azt nem tudni... - de akarod-e hinni, hogy Isten

mindenkinél előbb szeretett,

markaiba metszett téged - felejthetetlen gyermeket!

Az Ő keze ott lesz örökké feletted! /Szász A.-M./



Növekedjetek a kegyelemben, és a mi Urunk, üdvözítőnk Jézus Krisztusunk ismeretében." /2 Péter 3,18/


12 ifjú tett fogadalmat Virágvasárnap a magyarói templomban. szülök, keresztszülők, nagyszülők, presbitérium kísérték őket ezen az uton. A kikérdezés napján magyarói népviseletben tettek bizonyságot arról, amirol egy hosszú és küzdelmes év alatt elsajátítottak. Ezt követte egy hét mulva a fogadalomtétel és elso urvacsorai alkalmuk, amikor a templomi gyülekezet közösségével együtt úrvacsorázhattak.

Ebben az ünnepkörben is, mivel Ő szerető, jó, gondviselő, türelmes, gazdag, kincseket rejtett el számunkra:
szeretetet, békét, türelmet, erőt, szívességet, alázatot, csendességet, örömöt, kedvességet, megértést, hitet, hűséget, szelídséget, jóságot, mértékletességet, bölcsességet, imádatot, hálát, könyörgést, dicséretet, reménységet, fogadalmi alkalmat az élet fontosabb állomásain, bűnbocsánatot, és még sok mindent, személyesen mindenki számára, hisz úgy ismer bennünket, mint ahogy mi képtelenek vagyunk ismerni önmagunkat.
Adja Isten, hogy mindenki rátaláljon a személyesen neki készített isteni ajándékra ebben az ünnepkörben.



"Föltámadott az Úr! Bizonnyal itt van közöttünk.
A szívünk felvidult, és örvendezve jöttünk.
A sír bezárva volt,nehéz kő, pecsét rajta.
Ott szunnyadott a holt, bezárva szeme, ajka.
de angyal jött elő, ruhája messze fénylett.
Messze gurult a kő, lehulltak a vitézek.
kilép Isten szentje, a teste győzhetetlen.
Nincs rothadás benne, megvédte ettől Isten.

Feltámadott az Úr! MENJETEK TANÍTVÁNYOK,
HÍRE, míg hajnal gyúl, JÁRJA BE A VILÁGOT!"  / Horváth Loránd/
.




****** A NOV. 09-i Istentisztelet látható a VIDEÓK menüpont alatt.Dunaszentbenedeki presbitérium látogatása Magyarón és a Szilágyi Róza 100 éves asszonytestvérünk köszöntése a templomban. MINDENEKÉRT ISTENNEK LEGYEN HÁLA.