Community Church

Tartalomjegyzék
Varrókör, nőszövetség
MAGYARÓI ASSZONYOK AZ ÖREGOTTHONBAN 2019
KÉZIMUNKANAP ÉS NŐNAP MAGYARÓN
CSENDES HÉTVÉGE -RATOSNYA 2015
Közép-Erdélyi Régió konferenciája, 2015 szept. 26 Magyaró
Nemzetközi imanap megtartása a Nimródházban 2015 március
Minden oldal

CSENDES HÉTVÉGE - 2015 november 8-9 RATOSNYA


HÁLAADÁS 2015

„Erősödjetek meg az Úrban és az Ő hatalmas erejében...” Efézus 6,10-12


2015 novemberében immár második alkalommal indultunk Ratosnyára, ahol a lelkészi hivatal gyülekezeti házában nőszövetségünk néhány tagjával csendes hétvégét tartottunk. Főtémánk a HÁLAADÁS volt. Hálát adni, illetve hálásnak lenni. Ezt boncolgattuk igék, képek, filmnézés, az őszi természet adta szépségein csodálkozva, illetve a ratosnyai asszonyokkal való találkozás, beszélgetés által.
Rájöttünk ismét mennyi mindenért, kis és nagy dolgokért, egyszerű és bonyolultabb helyzetekért és helyzetekben hálásak lehetünk. Vágyunk nagy dolgokra, sokszor eget-földet megrendítő dolgokat várunk Istentől, mint Tamás életünk kis eseményeiben, mindennapjaiban, csodáiban nem véljük felfedezni a Krisztus jelenlétét, fényét, ezért nem tudunk hálásan sem élni. Hálásnak lenni, azt jelenti, hogy kifejezem odaadásomat, azért, aki segített nekem. ha Isten a segítőm, akkor tisztelem, istentiszteletet végzek otthon, a munkahelyen és a gyülekezetben. Hányszor  nem így cselekszünk. Milyen kár!!!! - pedig csak a mi időnk telik.


Ez a hétvége, azért volt, hogy ezekben a dolgokban megerősödjünk. Hogy ne elvárással éljünk Istennel szemben, hanem iránta való odaadással. Talán ha felismernénk Istent minden nap életünkben, gondviselését, kegyelmét, felemelő szeretetét, fényét, többször lennénk hálásak.

Hálát adni –beismerem, amim van nem az tőlem, általam lett.  Az ember hálás odaadásáról szól. „Szánjátok oda testeteket, élő, szent és Istennek kedves áldozatul.” /Róm 12,1/

Az áldozat bemutatása annak a kifejezése, hogy, amit kaptunk munkánk eredményeként, az az Isten ajándéka, ezért abból valamit hálás tartozásként –ajándékként- visszaadnak Istennek.
1 Krón 29,14:  „Tőled van mindez, és csak azt adtuk neked, amit kezedből kaptunk.” – mondja Dávid a templomépítésre szánt adományok áttekintése után
Istentisztelet –a hálaáldozat egy látható formája: hálaadás: összefügg azzal a törvénybeli felhívással, hogy a templomba senki se jelenjen meg „üres kézzel”.

Istent semmi féle hálaadással nem lehet lekenyerezni, lekötelezni, tetszését megnyerni, jó pontot szerezni nála!!!!

A hálaadás az ember önkéntes szándékából fakadó istentiszteleti cselekmény
A hálaadást Isten nem követeli, de ha tiszta szívből jő, akkor elfogadja
A hálaadás hitemnek gyümölcseként kell megjelenjen
A hálaadás az új életemnek egyik jele: mert az új élet nem valami görcsös erőlködés vagy kétségbeesett harc, ha már mások gyakorolják, nekem is kell tennem valamit, mert másképp megszólnak

"Uram, te olyan jól látod, naponta tapasztalhatod,

Hogy milyen gyenge is vagyok.

Mégis megerősítesz, bukásaimból újra meg újra

Magadhoz öleled életem.

Hát én is harcolok!

Küzdök, hogy megmaradhassak

Ebben a végtelen kegyelemben,

Páncélként öltve magamra

Jelenlétedet."

ÁMEN.

HÁLA – JÓL ÉLNI A KEGYELEMMEL!!!


Hálásnak lenni annyit jelent, mint föltekinteni az adományról az Adományozóra, s örülni jóságának.
Hálásnak lenni annyit jelent, mint egyéni zavarunkat Isten lehetőségének tekinteni, a meglevő szükséget Isten segítsége kapujának látni.
Hálásnak lenni annyi mint reménységben lenni.  Minden remény, amelyet nem Istenbe vetjük hiábavaló és megszégyenül. A reményteljes élet is küzdelmekkel van teli. A remény ad a keresztyénnek határozott életvitelt. A határozott életvitel az elkötelezettség  kezdete.
De mi van akkor, ha nincs jólétem, békességem, egészségem... Ezek mind Isten jó adományai, de ha hiányoznak??!!   Van-e akkor hála???

HIÁNYBAN... is tudni kell hálásnak lenni

5000 ember megvendégelése: Jézus a kellemetlen helyzetben is megőrzi gondtalan derűjét, nem lesz azonnal nyugtalanná, ha pillanatnyilag csak néhány kenyér van is előtte, mert tudja, hogy URA minden pillanatban többel rendelkezik, azaz elegendővel, sőt bővölködik a maradékban is.


Összefoglalva: HA A NEHÉZSÉGEK ISTENBEN ELREJTVE TALÁLNAK MINKET, AKKOR  A NEHÉZSÉGEKBEN ELREJTVE OTT TALÁLJUK ISTENT.


Isten életünk minden helyzetében és elfoglaltságában lehetővé teszi, hogy neki adjuk a dicsőséget, Őt magasztaljuk!









MINDENEKÉRT ISTENNEK LEGYEN HÁLA!