Community Church

Tartalomjegyzék
Imák
Közösségeinkért - Népemért
Hitbol fakadó fohászok -hitben élo emberek gondolatai alapján
Alkalmak -imádkozom
Hónapról - hónapra
Nehézségben
Minden oldal

FEBRUÁRI IMA

 

Te vagy az, aki után vágyódom, Istenem. Többet jelentesz nekem, az összes válasznál, amit kéréseimre valaha is adhatnál nekem. szeretnélek jobban megismerni. Napjaim során újra és újra rólad gondolkozni. örömmel fedezem fel, hogyan önthetem szavakba, ki vagy nekem. Örömmel ismerlek meg egyre jobban.

****     Kérlek bocsásd meg, amikor ki akartalak használni! Elismerem, hogy gyakran úgy bántam veled, mintha Téged teremtettek volna értem, és nem fordítva. sok imádságomra emlékszem, amelyek kizárólag velem foglalkoztak és azzal, amit én szeretnék. Alig gondoltam Tereád vagy arra, hogy te mit akarsz életemben. Egyszeruen ki akartam préselni beloled, amit csak kívántam. Bocsáss meg!

***  Mindenekelott legyél az én Uram, Istenem! Közösségünkben, taníts imádkozni! Olyan közösséget szeretnék veled és másokkal, amilyet Te akarsz látni életemben! Bocsásd meg, ha azért akarok veled jó kapcsolatot, hogy megkapjam toled, amit akarok, amit én gondolok jónak!

***  Mutasd meg mikor beszéljek , és mikor hallgassak! Taníts meg örülni neked és közösségünknek a csendben! Segíts, hogy nagyobb örömöt találjak abban, ha az történik, mit Te akarsz, és nem az, amit én akarok! Taníts meg figyelni rád s megérezni mit akarsz, hogy azt kérhessem én is. Találjak nagyobb gyönyöruséget a válaszodban, mint a saját kéréseimben!

***  Mától kezdve Te vagy az életem és a szeretetem célja, ezért a kéréseim teljesítésénél valami többért imádkozom hozzád. azt szeretném, ha imáim meghallgatásai barátságunknak a következményei lennének, nem pedig okai. Önmagadért kívánlak követni és szeretni, nem csak az ajándékaidért!

***  Bárcsak az imádságaim ebben a hónapban igazi imádságok lennének! Jézus Krisztus nevében kérlek, aki az Út kettonk között. Ámen.  /L. Anderson/

 

*****************************

************************

 

 

JANUÁRI IMA

"Óh, Uram! hadd szálljon az én könyörgésem ate színed elé, tégy bölccsé engem a te igéd szerint." Zsoltár CXIX., 169

Örökkévaló Isten! Mennyei édes Atyám a Jézus Krisztusban!

Köszönöm neked jó Atyám, hogy ismét eljuttattál egy új esztendonek kezdetéhez. Köszönöm, hogy napjaimhoz napokat adsz, drága alkalmakat engedsz, hogy megtérjek és éljek. Hálaadással magasztallak téged, Atyám! Szívemben szent elhatározás él aziránt, hogy ez új esztendot Neked ajánljam, hogy ez új évnek napjait teljes igyekezettel állítsam dicsoséged szolgálatába.

Segíts, jó Atyám, hogy szent elhatározásomat valóra válthassam, hogy legyek buzgóbb a Te tiszteletben, hívebb szent akaratod teljesítésében, szorgalmasabb jó cselekedetekben, örvendezobb a reménységben, turobb a próbáltatásokban.

Hogy ezek meglegyenek, az én erom nem elegendo. Ezért újítsd meg bennem naponként Szentlelked oltalmát, segítségét. Erosítsd hitemet. Tedd huségesebbé szeretetemet, gyozedelmesebbé reménységemet, világosítsd értelmemet, hogy mindenkor különbséget tudjak tenni a jó és rossz között. Láttasd meg velem, hogy csak a Te parancsolataidnak engedelmeskedve juthatok elobbre ebben az életben.

Segíts, hogy örömöt tudjak szerezni, keseruséget pedig minél kevesebbszer. Orizd meg családom tagjait, barátaimat, munkatársaimat, szeretteimet. Ha bajba, bunbe, kísértetbe, nyomorúságba esem, adj erot, hogy próbáltatások között is meglássam alányúló kezedet és huséges maradjak Tehozzád!
Áldott Istenem!
Fogadd kedvesen imám, közbenjáró Krisztusomért. Emlékezz meg irgalommal Anyaszentegyházadról. Adj huséges szolgákat a te szentigéd hirdetésére, tedd népünket, gyülekezetemet erossé a hitben, kitartóvá a szeretetben, gyozedelmessé a reménységben.
Emlékezzél meg Uram, azokról, akik sötétségben, a halál árnyékának völgyében járnak, szenvedések, betegségek között vívódnak, akiket gyengeség, szomorúság, lelki betegség ostromol, akiket a sátán hatalma által még mindig fogva tart. Töltsd be világosságoddal oket, hogy megismerjék az igazságot Krisztusban.


Emlékezzél meg Atyám népünkrol, országunkról, mert annak jóléte a mi jólétünket is szolgálja, hadd legyen a Te igéd vezérünk, a Te félelmed a mi eronk.  Adj kegyelmet és bölcsességet mindazoknak, akik kormányoznak, akik vezetnek bennünket.
Adj békességet a mi idonkben! Orizd meg lelkünkben az örök élet reménységét. Tégy készségessé neved imádására mindenkor és mindenekben.
Istenem, hallgasd meg imám ez újév kezdetén Krisztus érdeméért, ÁMEN.

Adj minékünk megújuló szívet,
és új indulatot.
Mindenekben tehozzád hívet,
és szent akaratot.
Újítsd meg rajtunk a te képed,
mely áll szent életben,
hogy lehessünk választott néped, élvén szeretetben." /É. 105.,4/

 

 

 

DECEMBERI IMA

Örök Isten, áldunk téged, hogy a rövidülo nappalokkal nem rövidül meg jóságod, és mik or minden lassan homályba borul, atyai kegyelmed, mint örökkévaló Nap tündököl életünk felett életem felett.

Édes Atyám, az osz arra tanít, hogy egész földi életem ideig való, mint az álom. Kihez ragaszkodjam? Kinél keressek állandó lakozást, maradandó várost? Íme hozzád sietek, mert felülállsz a mulandóságon.

Szívem hozzád von, mert míg minden elenyészik , jóságod sziklaszálként megáll mindörökké.

S, ha úgy látod, Atyám, hogy szívemet a buntudat meglágyította már, emelj kosziklára, az öröklét dicsoségei mennyei Jeruzsálemébe, ahová eljuttatsz szent Fiad, a Jézus Krisztus által.

Taníts bölcsen használni napjaimat, hogy legyek új ember, aki ismerem saját szívem minden nyomorúságát és a Te örök igazságodat. Mutasd fel elottem Krisztusodat, hogy eros hittel bízzak obenne. Tedd Ot életem Megtartójává, örök és egyetlen reménységévé, hadd legyen az én oszömben O a tavasz, életem telének sötétségében O legyen a feltámadás dicsoséges hajnala. Ámen.  /Ceglédy Sándor - Gyülekezeti imádságok



 

NOVEMBERI IMA

 

Vallást tettem erodrol, óh, mindenható Isten, elbeszéltem csodadolgaidat s azzal a boldogító hittel állok eléd,

hogy gondot viselsz rólam a téli napokon is.

Áldott légy Atyám, hogy el nem feledkeztél rólam, hanem bölcsen és szeretettel intézkedtél, hogy míg körülöttem pihen a természet, gondviselésed szárnyai addig is takargassanak és ne legyen fogyatkozásom semmiben sem. Áldott légy, mert eleséget engedtél összegyujteni a téli napokra, és pihenést adtál testünknek, hogy mikor eljönnek a munkára hívó napok, megújult erovel kezdhessek dolgaimhoz.

Magasztaltassék fel szent neved, mert nem zártad be elottem  az örömöknek forrásait..., hogy szívem vidámítására bölcsen és mértékletesen merítsek azokból a hideg napokra is.

Dicsértessél Atyám, mert fölmelegíted és megvidámítod lelkemet is szent Igéddel és örök tavaszról beszélsz nekem, mikor körülöttem halni látszik a nagy természet. Atyám, Istenem,  kifogyhatatlan jóságod neved imádására serkent. Megújítom, azért elotted fogadásaimat is, hirdetem nagyságos dolgaidat és el nem feledkezem azokról, melyeket cselekedtél testemmel és lelkemmel. Szent elhatározásomban erosíts meg s ne hagyj a hálátlanság útjára tévedni, hanem igazgasd úgy lábaimat, hogy ösvényeiden járjak. ÁMEN.  /Szolnoki Gerzson - Vasárnapi, ünnepi és alkalmi imádságok

 

 

OKTÓBERI IMA

 

„Az Úr jóra fordítja népe sorsát."  Zsoltárok 14,7


Szeretett jó Uram, Jézus Krisztus,

érettünk és az egész világért hozott engesztelo áldozatod,

már rég elvégezted. Fejezd be bennünk azt a munkát, amelyet elkezdtél.

Adj nekünk igaz hitet és jó lelkiismeretet.

Jelenj meg mielobb, magaddal hozva a teljes váltságot,

azon az utolsó csodálatos napon,

melyre vágyva várunk.

Aki szeret Téged, azt mondja: Jöjj Uram Jézus! ...

Vess véget minden gonoszságnak.  Pusztítsd el bennünk az ó-embert.

Tégy minket újakká. ... hogy Hozzád hasonlók legyünk egész valónkban,

szereto Úr Krisztus. ÁMEN.

/Luther Márton 1482-1546/

 

 

SZEPTEMBERI IMA

 

Csendesedjetek el és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten.” – Zsolt46,11

 


Uram, Megváltó Krisztusom!

Ó, add Uram, hitem legyen szilárd,

adj bátorságot és buzgó szívet. Hallasd velem bocsánatod szavát, s mint méltatlant,

ne vess meg engemet. Lelkem gyötörje bunöm súlya, terhe, és lennék bár a porba sújtva, verve, taníts meg turni, és a

szenvedésben érezni jóságod, s kegyelmedet.

Én Istenem emeld szívem tehozzád, mert ki Téged nem keres, az boldogtalan. Bár fáj az élet és a sok csalódás, ki

benned bízik nem vigasztalan. Uram, alázatos, szelíd szeretnék lenni, vidám s eros tebenned jó Atyám. Taníts remélni,

hinni és szeretni, látni mindig égi szent hazám. Mert nálad nélkül nem élet az élet, örömtelen, keserves bujdosás.

Ó, jöjj Te, ki út, igazság, élet, remény, ero, édes vigasztalás vagy. Hordozni a keresztet Te adj erot, én követlek bátran,

boldogan. Érezve folyton áldó, hu szerelmed, szívem imád és áldva áld Uram. – Ceglédi Sándorgondolatai alapján