Community Church

Tartalomjegyzék
Imák
Közösségeinkért - Népemért
Hitbol fakadó fohászok -hitben élo emberek gondolatai alapján
Alkalmak -imádkozom
Hónapról - hónapra
Nehézségben
Minden oldal

 

Imádkozom tanévkezdéskor

 

Uram, Istenem. Most amikor elcsendesedem és a múltra gondolok hálás vagyok neked. Hálás gyermekemért, mert csodálatos ajándékot adtál nekem benne. Most az új iskolaév elején kezedbe teszem le életét, mert gyakrabban lesz távol tolem, hangomtól, intéseimtol, tanításaimtól, védelmezo és simogató karjaimtól. A mi kis családi világunkból kikerül a nagyvilágba, ezért féltem ot. Kérlek Atyám, TE aki tudod mire van a legjobban szüksége támogasd jártában, keltében, nappalaiban és éjszakáiban, tanulási idején és pihenésében. Ha kell fedd, intsd, figyelmeztesd, bátorítsd, erosítsd ha elcsügged, és örömöt adj neki, hogy azt amit tesz szívbol és lélekbol tegye elsosorban a Te dicsoségedre, az o javára és az én örömömre. Azért kérlek erre, mert most ismét félelem van a szívemben, gondolataim között bizonytalanság, talán ingatag jövokép, kétség. Bocsásd meg ezt nekem, de kishituségemben ím látod Beléd kapaszkodom. Minden változó körülöttem, ma van holnap nincs, de köszönöm, hogy ígéreted szerint te változatlanul velünk, velem vagy minden napon. Így, ha RÁD gondolok, gyermekemmel is vagyok.

 

Tudom jó helyen lesz, de tudom azt is, hogy a gonosznak hatalma van még e világban, ezért kérlek arra is, hogy amíg a világ tudományában ismereteit gyarapítja, ne feledkezzen meg Rólad sem, aki gondviselo Atyaként veszed ot körül. Segítsd ne távolodjék el Toled, életével és szavaival minél kevesebbszer botránkoztasson, hiszen csak gyermek, akit a gonosz könnyebben torbe csalhat. Ha vétkezik indítsd bocsánatkérésre, és adj megérto felnott szereto szíveket, akik megértik elhibázott tettét és megbocsátanak neki.

Mennyei édes Atyám! Imádkozom a szülokért, akik gyermekeiket elkísérik az iskolába, akik ugyan úgy aggodalmaskodnak, mint én, akik félnek a holnap kihívásaitól, hogy jó reménységgel biztasd gondolataikat, örömöt és békét adj a szívekbe és imádkozom énérettem is, hogy eros lélek legyen bennem, amikor elengedem ot az új tanév kihívásai felé, hogy bátorítani tudjam ha hozzám fordul csüggedéseiben, támogatni tanulmányait ha kell anyagiakkal is. Taníts imádkozni és dolgozni érte. Imádkozom az iskoláért, amelybe tanulni fog, a közösségért, amelybe bekerül, legyen azon a Te áldásod. Te oltalmazd minden bajtól az iskolaépületet, a tanárokat a neveloket pedig vezesd kegyelmeddel, hogy bölcsességükkel, tudásukkal, nevelésükkel oktassanak. Erosítsd mindazokat akik segíteni fogják ot a bölcsesség földi útján. Jézusért, köszönöm, hogy meghallgattál. ÁMEN.

„Mert nagy és sokat ígéro kapu nyílt ott elottem, de az ellenfél is sok…” 1 Korintus 16,9

„Isten a mi oltalmunk…” Zsoltár 62b

 

 

Imádság hálaadáskor

Atyám, Istenem a Jézus által. Tisztesség és dicséret Néked.
Köszönöm, hogy te mindenkor reám tekintesz s körülveszel áldásaiddal. Meglátod alázatos voltomat, testi és lelki szegénységemet, gondjaimat, erotlenségemet és azt is, hogy vágyakozom lelki béke után. Most az aratás hónapjának végén bevallom, hogy szomorúságomban az élet nehézségei miatt hálátlan voltam, talán most is az vagyok. A telt kamrámba tekintve látom csak mennyit aggodalmaskodtam mindenért, a hosszan tartó szárazságért és esokért, a betegségeimért, melyeket hordoztam, a pénznélküliségért, a munkaero hiányáért, az idohiányáért és még megannyi mindenért. Szomorúvá tettem magam és megszomorítottalak Téged, gondviselo Atyám. Bocsánatodat kérem, hogy a legtöbbször csak azt láttam ami nincs és nem vettem észre azt, ami van.
Köszönöm, hogy te mégis megáldottad életemet, megadtad azt, amire testemnek, lelkemnek szüksége van. Adtad, hogy lássak ez évben is gazdag jelent és reménységgel teljes jövot. Adtad ismét a magot, amit elvethetek, hogy ismét arathassak. Hálát adok, hogy ez által láthatatlan mennyei gazdagságodat is érezhetové tetted, hisz mindent érettem készítettél, s így érezhetem már szívem mélyén az örök élet kezdetét is.
Istenem, Uram és Királyom, küld áldásodat mindazokra kik együtt imádkoznak velem, közel és távol élo szeretteimre, hálákat adókra és azokra is kik elfeledkeznek arról, hogy minden jónak és tökéletes ajándéknak Te vagy az adója. Krisztusért hallgass meg engem. Ámen.

Imádság az úton levokért

Mennyei édes Atyám,
Szeretteimért imádkozom, akik úton vannak. Elindultak céljaik felé, de megérkezni csak a te gondviselésed által fognak. Lehet, hogy imádsággal indultak el, de lehet, hogy nem. Rohanás, sietés és kapkodás jellemzi indulásainkat. Pedig Istenem, olyan nagy szükségünk van rád, a te oltalmadra és a te figyelmeztetésedre az úton...
Vond közelebb, Atyánk, magadhoz ezt a szerencsétlenül magabiztos rohanó embert!... Mennyei Atyánk, tedd széppé szeretteink útját. Tarts távol tolük a veszedelmeket. Add, hogy nyugodtan és lassan haladjanak céljuk felé, add, hogy szívükben most is legyen hozzád szálló imádság és hálás alázat. Segítsd célhoz érni oket, Uram. Add, hogy útközben tudják meglátni gyönyöru teremtett világodat. Add, hogy ne a rohanás legyen a fo. Vigyázz rájuk, Édesatyám, jó Istenem, hogy a veszélyeket segedelmeddel kikerülhessék és örömmel érkezzenek meg céljukhoz. Add, hogy a hála érzése legyen az elso a szívükben.
Köszönöm Uram, hogy imádkozhatom értük. Hiszem jó Atyám, hogy imádságomat elfogadod az Úr Jézus Krisztusért. Ámen.
/Csiha Kálmánné: Kiáltottam, meghallgattál címu imádságoskönyvébol/
Uram, ha én is útra kelek, kérlek légy velem is, oltalmazzál és vezessél. Jézusért kérlek. Ámen.

SZOMBATI IMÁDSÁG

 


Irgalmas Édesatyám, Jézus Krisztus által!

Köszönöm, hogy kegyelmed hozott át e héten is. Tudom, most már kézen fogtál minden napon, bár sokszor jártam a magam útját. Mindez azért volt mert gyenge a szívem a mindennapok gondjait látva és tapasztalva. Ezek, mint valami súlyos sötét fellegek borítják be gondolataimat, cselekedeteimet, de reménységemet, bizodalmamat is Tebenned. Ma azt is tudom, hogy mindezekben gondviselo kezeddel utánam nyúltál, kiragadtál a kiúttalanságból, a hitetlenségbol, a kétségek és bizonytalanságok mélységébol.

Uram, köszönöm, hogy erosítesz ezekben a percekben is, figyelmemet magadra fordítod, lelki szemeimmel láthatlak, hitemmel érezhetlek. Köszönöm, hogy figyelmeztetsz arra, hogy ez a hétvége is értem van, hogy szeretteimmel és VELED, ISTENEM töltsem el, hogy érezzem összetartozunk, hogy elotted tudjak elszámolni nemcsak napi keresetemmel és kiadásaimmal, hanem vétkeimmel, mulasztásaimmal és adósságaimmal is, hogy megerosödjek a holnapi igéd által a következo hét küzdelmeinek átélésére.

Köszönöm, Uram, e csendes perceket, hogy most VELED lehettem. Álld meg e hétvégémet, szeretteimet, pihenésemet, Jézusért ÁMEN